GTA 5- nejlepší hra na Playstation 3

30.04.2014 17:34

Playstation 3 již vlastním nějaký ten pátek a tak už mám snad i nárok hodnotit svou nejlepší hru a možná je to nejúspěšnější hra obecně, alespoň, co se týká prodaných kusů. Ano, uhádli jste, mluvím zde o naprosto našlapané pecce, kterou je GTA5. V této hříčce se budete opět prohánět obrovskými městy, do určité míry parodujícími Los Angeles, případně další profláklá americká „city“ a bojovat proti stovkám, ba tisícům různorodých nepřátel, od bezdomovců, přes zločince nejvyššího kalibru a policisty, až po mimozemšťany.

Nové „gétéáčko“ na PS 3 nabízí také spoustu inovací oproti předchozím dílům, tou hlavní a největší je bezpochyby možnost využívat postupně více postav, konkrétně tři, v online režimu dokonce čtyři. Jak budete pokračovat misemi, setkáte se postupně se všemi členy vašeho minigangu a vytvoříte skvěle kooperující tým.

Partička zločinců, kterou si oblíbíte

Celý příběh, který je mimochodem velmi zajímavý a spletitý pro vás začíná u postavy Michaela, který je dalo by se říct z trojky výtečníků nejserioznější. Dalšími hrdiny, které potkáte po čase, jsou Franklin a Trevor. Franklin je zlodějíček aut a Trevis obyčejný opilec, násilník, prostě zloduch jak má být. Nicméně každou z postav, ať již jsou sebezlejší skvěle využijete v jednotlivých úkolech, mnohdy můžete dokonce mezi postavami přepínat. Toto je skvělé zvláště v případě, kdy už hrozí smrt právě ovládané postavy.

Honičky kdekoliv

GTA 5, to jsou zajisté také staré dobré honičky, které jsou vždy společné pro všechny díly. A to honičky jaksepatří a kdekoliv. Nasedněte do nadupané káry či letadla a prohánějte se po nádherných lokalitách obšírného světa, který je interaktivní a přírodní scenérie neuvěřitelné. Nebo se jen tak kochejte a cestujte po krajině, může se vám stát, že objevíte hodně zajímavá místa.

 Tentokrát se vydáte do dvou hlavních měst s periferiemi a můžete se prohánět také po vodě. Tady se musím trošku zastavit, protože právě vodní dobrodružství jsou velice zábavná a dají se opakovat pořád dokola, i když už máte hru dohranou.

Tak především se v pátém dílu slavné série GTA nachází také vodní plochy. To by však samo o sobě nebylo ničím novým a dech beroucím. Dech vám seberou až úžasné závody na peřejích a vodopádech, kdy budete skákat a řádit na člunu i na skútru. Chybět nemůže ani pláže a moře. Ale pozor, v moři na vás tentokrát můžou číhat pořádné bestie, konkrétně žraloci lidožraví. Vydejte se člunem na širé moře a za chvíli se objeví na radaru červená tečka…

Nebezpečí číhající ve vodě

Zastavte, zatajte dech, žralok kolem vás bude kroužit. Pokud najdete dosti odvahy, skočte rovnou do vln a prohlédněte si to monstrum pěkně v přirozeném prostředí, ale pozor! Nezůstávejte ve vodě příliš dlouho, žralok je hladový a po pár testovacích kruzích vás jednoduše schlamstne! Rvát se s ním raději nezkoušejte, zabít se dá nejlépe pěkně z bezpečí člunu, pistolí nebo jinou zbraní.

GTA 5 pro PS3 z vás udělá boháče a taky rváče, dobrodruha a mistra v ovládání nejrůznějších vozidel a motocyklů, pro zpestření si občas můžete skočit s padákem nebo vyzkoušet vedlejší mise, které jsou více než zajímavé a svou zábavou se vyrovnají dokonce misím hlavním.