Herní pecky na PS4

08.05.2014 13:18

Playstation 4 už je tady nějaký ten pátek, u nás se začal prodávat někdy kolem vánoc. Je to neuvěřitelné, jak čas hráčů letí. Pryč už je také zásadní problém, který se tu z počátku objevil, tedy nedostatek herních titulů. V současnosti již se dá hrát několik desítek opravdu kvalitních her v úchvatné grafice a se skvělou hratelností. Uveďme si alespoň pár dosud nejúspěšnějších pecek na tuto novou hypermoderní konzoli:

Assassins Creed 4- Black Flag

Jeden z prvních a pilotních titulů na Playstation 4, který byl dodáván rovněž k zakoupení celé konzole, a dalo by se říct, že je povinností pro ty, kdo si herní krabici s označením 4 pořídili. Ve hře se vtělíte opět do nájemného vraha z temného řádu, ovšem tentokrát se budete také prohánět po moři, svádět bitvy s piráty a s nejrůznější mořskou havětí. Nechybí souboj se žralokem nebo obří velrybou.

Killzone Shadow Fall

Maršál Lukas Kellan, vaše postava, se vydá do boje, tentokráte ve 24. století. Tato hra si u pařmenů našla opravdu velikou oblibu a její prodej stále stoupá. Oproti minulým dílům zde přibyly speciální tajné akce, ve kterých využijete plížení, neboli stealth. Fantastická grafika a velká variabilita soubojů a bojů vás naprosto vtáhne.

Infamous Second Son

Hra se odehrává v Seatlu budoucnosti, ve kterém se kromě obyčejných lidí prohání také postavy s nadpřirozenými schopnostmi. Vaše postava, mladík, kterému je teprve 24 let se postaví kruté vládě, která se rozhodla s těmito „mutanty“ skoncovat.

Battlefield 4

Další výborná bojová hra, která je již legendou. Na PS 4 se objevil čtvrtý díl, který je opět plný akce a také kooperace. Realistické detaily a průběh misí jsou podtrženy novým motorem, na kterém hra jede, Frostbite 3. Nechybí možnost demolice budov a pro ty, co rádi hrají online, je zde samozřejmě také multiplayer.

Fifa 2014

A zapomenout nemůžeme ani na fandy sportovních her. V tomto žánru vede globálně Fifa 2014. Na pc se objevila v podstatě již docela dávno, stejně jako na PS3, a tak pochopitelně nesmí chybět i na nejnovější konzoli od Sony. Snad jediné, co mi zde zase chybí, je bohužel Česká liga. No asi to něco napovídá o tom, jak na kvalitu našeho fotbalu nahlíží v zahraničí. Například polská liga zde opět nechybí..

The Last of US

Na závěr je tu pecka největší, tedy aspoň z mého pohledu. Je to nezapomenutelný titul The Last of Us. Tato postapokalyptická hříčka, nebo spíše mocná a rozsáhlá hra vám umožní zažít akci, kdy budete bojovat proti mutantům, nebo se snažit přežít a najít si k tomu vše potřebné.

Chystané hry

Tak snad těch titulů bude přibývat, již nyní se připravuje minimálně dalších 150 her na systém PS4. Také zde si jen orientačně některé uveďme, abyste věděli, na co se těšit:

·         Watch Dogs

·         Destiny

·         Drive Club

·         Road not Taken

·         Batman Arkham Knight