Drsné drásání nervů s Hardcore hrou Dark Souls 3

10.10.2017 09:51

V půlce měsíce Dubna předminulého roku vyšlo pokračování té nejtěžší herní série Dark Souls od Namco Bandai, respektive již třetí díl této nervy drásající sady.

Prolog

Na začátku hry určitě nečekejte klasický herní tutoriál, hra vás hned hodí do akce, jinak řečeno hra funguje na principu ''na a hraj si". Hned v prvních pěti minutách hříčky můžete potkat prvního až moc silného nepřítele a já osobně neznám nikoho kdo by ho zvládl hned na začátku hry, po dalších pěti minutách vás čeká již první boss, kterého už nejde vynechat, pokud jste v Dark Souls nováček tak vám zmíněný boss zabere dost času.

Tvorba postavy

I v té nejtěžší herní sérii všech dob existují různá usnadnění hry, nejsou to žádná moc znatelná usnadnění, ale pořád je lepší jít na prvního bosse za Pyromancera, který je nejsilnější postavou a má bomby, než jít za Deprived, který nemá brnění ani armor a za zbraň mu slouží palice. Jako usnadnění také fungují dary, které vám můžou dát jiné možnosti léčení, více životů a více užitečných schopností.

Hratelnost

Co se týče hratelnosti, hra se nejlépe hraje na ovladači, na kterém je znatelně méně tlačítek, ale dá se samozřejmě hrát i na klávesnici a myši. Dark Souls určitě nebudete hrát jako Zaklínače nebo Skyrim, tato hra je dělaná tak, aby se pařila opatrně aneb Safe. Dark Souls bych určitě doporučil milovníkům RPG zážitků, super okolí a herních výzev.

Namco Bandai

Videoherní studio Namco Bandai má kromě Dark Souls na svědomí i stejně obtížnou hru Bloodborne která je exkluzivně jenom na PlayStation 4, ale kvůli takovému zážitku jako je ze Souls her se vyplatí si našetřit na PlayStation 4. Zatím se neví, jestli tohle progresivní studio pracuje na pokračování některé z jejich legendárních her, ale nám milovníkům úžasného hardcorového zážitku, jaký dokážou navodit jen Souls hry, by to bylo milé pokračování jedné z našich nejoblíbenějších her.