Zábava Souls her v moderním dost děsivém světě

03.10.2017 12:14

Chvíli před vydáním Dark Souls 2 vyšla stejně úžasná hardcore řežba jménem Bloodborne. Hra se skoro v ničem neliší od Dark Soul, ale nachází se tu pár rozdílů, mi se teď spíše zaměříme na věci přebrané z Dark Souls. Jako první bychom určitě měli poukázat na Blood Echoes které fungují úplně stejně jako Souly neboli duše z Dark Souls, také je využíváte na úpravu vaší postavy a jako měnu na nákup vybavení pro svou postavu.

Prolog

Hra vám neukáže žádnou dlouhou Cinematic Cutscénu, ale spíše vás hodí do hry jako u Dark Souls. Počítá se, že na začátku hry se pustíte do souboje s vlkodlakem, který bude v první oblasti, samozřejmě s ním můžete bojovat, ale také nemusíte, o kousek dál máte něco jako Bonefire z Dark Souls, ale ve stylu Bloodborne, který vás hodí do "Hunter's Dream" kde se můžete vylepšovat a nakupovat. Po celou hru vás provádí takové malé postavy, co vám pomáhají a zrovna tyto postavy vám dají možnost vybrat si z tří zbraní na blízko a dvou střelných zbraní.

Tvorba postavy

V Bloodborne máte stejně jako v Dark Souls možnost vytvořit si postavu, ale stejně jako v Dark Souls budou vaše postavy vypadat příšerně, ještě, že jim potom nasadíte klobouk a snad jim na obličej neuvidíte. Takže se od Dark Souls kromě nových Klas moc nezměnilo. Věc co se změnila, je to, že místo brnění máte elegantní obleky dokonce i s kšandami.

Hratelnost

Bloodborne je stejně jako Dark Souls děláno na safe styl hraní. Jelikož tu máte výdrž, nečekejte nekonečné sekání do nepřátel bez zastavení. Nejlepší styl hraní je asi všechny zabít zezadu tak zvaným Backstabem který se dělá tak, že nabijete silný útok zezadu do nepřítele a pak na něj zaútočíte, což je někdy dost šťavnaté když strčíte celou ruku do řitního otvoru obrovského prasete. Bloodborne je Playstation exclusive takže si ji bez Playstationu nezahrajete, což je škoda.

 

Autor: Zdeněk Vysloužil 13 let